Že se mi poslední album skupiny Coldplay opravdu líbí, jsem psal už nedávno ve svém postu o nejlepších letošních deskách. Nyní se pánové rozhodli, že z disku vytáhnou další singl, konkrétně skladbu "Ink".

Inkoust už na samotném "Ghost Stories" dost vyčníval a bylo jen otázkou času, kdy se z písničky stane singl. Když k tomu konečně došlo, Coldplay, jak už jsme si u nich zvykli, ani klip nijak neodflákli. Naopak - i tentokrát zvolili originální koncept, a to interaktivní video.

V animovaném snímku se vám několikrát naskytne možnost ovlivnit příběh mladého muže, který ztratil svou lásku. Je jen na vás, co kdy zvolíte a jak hledání dopadne. Prý je možné sestavit až 300 různých videí. A to je úctyhodný počet :)

Když se oprostíte od samotné skutečnosti, že je video interaktivní, nelze přehlédnout, že i zpracování a samotný nápad jsou báječné. K  nevzrušivé skladbě náramně sedí a úroveň animace je skutečně propracovaná. Je tedy už je na vás, jak (a zda) hrdinu k jeho milé dovedete. Mně se to povedlo až napodruhé :)